Historie
Op 1 januari 1935 werd luxe brood- en banketbakkerij J. van Riel- van Dijk, gevestigd in de Hasseltstraat te Tilburg, ingeschreven in het handelsregister voor bedrijven. Jan van Riel, oprichter en opa van de huidige eigenaar, bouwde zijn bedrijf al snel uit met een aantal ventwijken. Door zijn slechte gezondheid was in 1952 de noodzaak al daar dat zijn oudste zoon Ad op 14-jarige leeftijd mee kwam helpen in de zaak. Door het plotselinge overlijden van opa stond Ad er al op jonge leeftijd alleen voor. In de avonduren werden middenstand- en vakbekwaamheidsdiploma’s gehaald en kreeg hij verkering met de boerendochter Mientje Bink. Na hun trouwen in 1962 werd in 1965 Jan geboren, de huidige eigenaar van de zaak.

Bij Jan liep ook bakkersbloed door de aderen. Na een succesvol afgesloten VWO-opleiding schreef Jan zich in voor de bakkersopleiding in Wageningen. Jan voltooide deze bakkersopleiding en vervulde vervolgens zijn militaire dienstplicht. Hierna maakte hij in 1988 zijn intreden in het familiebedrijf.

Samen met zijn vrouw Conny van Riel-Kin gaf Jan ruim 22 jaar leiding aan bakkerij Jan van Riel in de Hasseltstraat. In de zomer van 2014 hakten Jan en Conny de knoop door en begonnen zij aan een langgekoesterd nieuw avontuur… aan de Piushaven!

Bikken&Bakken
Het nieuwe avontuur kreeg de naam Bikken&Bakken. Na vele voorbereidingen, een intensieve verbouwing in het Falconpand en een succesvolle crowdfundingscampagne (150.000 euro in slechts 8 uur tijd!) opende Bikken&Bakken op 26 mei 2015 officieel haar deuren.